Țevi GRP turnate centrifugal

Procesul de turnare centrifugală HOBAS este un proces de producţie complet automatizat. Un program computerizat controlează braţul de alimentare, care inserează în mod continuu cele trei componente de bază, fibra de sticlă (GF), răşina din poliester nesaturat (UP) şi agregatele, în matriţa de rotaţie de peste 6 metri lungime. Acesta este modul în care conducta este fabricată strat cu strat - a se vedea detalii în dreapta.

 

În funcţie de proprietăţile necesare ale ţevii, clasa de rigiditate şi de presiune, procesul de fabricare foloseşte un anumit algoritm care produce o structură de perete standardizată conform DIN 16869, cu straturi de structură a peretelui definite cu precizie. În timpul procesului de producție, forțele centrifugale de până la 75 G asigură eliminarea completă a aerului dintre straturi.

 

Rezultat: Un perete de ţeavă etanş şi fără goluri. Lipsa totală a golurilor, în special, este foarte importantă pentru calitatea produselor GRP. În ciuda faptului că putem produce un număr practic nelimitat de tipuri de conducte, țevile HOBAS au întotdeauna o structură de perete caracteristică. Un strat de mijloc din agregate şi răşină este înglobat între două straturi puternic armate constând din fibră de sticlă şi răşină. Tranziţiile dintre straturile individuale sunt netede, în timp raportul de amestecare a diferitelor materialelor se modifică. Această structură este în esenţă aceeaşi ca şi cea a unei grinzi duble în T, ceea ce înseamnă o capacitate de încărcare mare, combinată cu utilizarea economică a materialelor. La exterior există un strat umplut cu nisip, rezistent la UV, în timp ce la interior conducta este finisată cu un strat bogat în răşini.

 

După uscare, conductele sunt scoase din matriţa de turnare centrifugală. Noi verificăm apoi că acestea să fie conforme cu parametrii de calitate ceruţi. Apoi prelucrăm capetele, montatam un cuplaj la un capăt şi le supunem inspecţiei finale. Conductele nu au nevoie de nicio prelucrare ulterioară şi sunt gata pentru expediere.

Caracteristici
Diametru nominal [DN] 150 - 3600 mm
Presiune nominală [PN] 1 - 32 bar
Rigiditate nominală [SN] 630 - 1000000 N/m²
Produse - Conducte pentru ape uzate
- Conducte pentru apă potabilă
- Conducte pentru aeraj

Conductele HOBAS turnate prin centrifugare au fost folosite în multe proiecte.   Găsiți AICI ultimele referințe.