Know-How Austriac pentru Complexul de Hidrocentrale din Chile

În prezent două societăți austriece sunt angajate în construcția complexului de hidrocentrale Alto Maipo din Chile. Societatea STRABAG SE conduce proiectul iar HOBAS livrează 1600 m țeavă GRP cu diametru de 3 m

La 50 km sud-est de orașul chilian Santiago, în bazinul Râului Maipo, se construiește în prezent un proiect gigant de hidrocentrale. Alto Maipo constă în două hidrocentrale și va produce în curând circa 531 MW energie verde pentru regiunea capitalei chiliene. Linia de alimentare a stației electrice Alfalfal II a fost inițial realizată în beton - totuși echipa de proiect a firmei STRABAG SE a optat în cele din urmă pentru o soluție realizată de către HOBAS cu țevi din poliester armat cu fibra de sticla (GRP) - datorită diametrului exterior mic necesar comparabil cu același diametru interior și manevrarea simplă a țevilor mult mai ușoare și mai mici, se economisesc mullte excavații și costuri, iar progresul lucrărilor este accelerat considerabil.

Impresionanta conductă HOBAS GRP de 1600 m cu un diametru de 3000 până la 3270 mm este în prezent instalată cu ajutorul celor două companii în fața fundalului spectaculos al Munților Anzi. Instalarea este programată să se finalizeze în septembrie 2017. se preconizează că instalația hidroelectrică Alto Maipo va fi pusă în funcțiune la mijlocul anului 2019.