HOBAS și Amiantit Europa (Flowtite) au devenit Amiblu

HOBAS și Amiantit Europa își unesc forțele în comerțul european - Sediul Amiblu pentru soluții durabile de apă din Klagenfurt

Fuziunea activităților europene ale filialei Wietersdorfer și Amiantit Europa (inclusiv în ceea ce privește tehnologia Flowtite) a fost oficializată luni, după aprobarea Autorității Europene de Concurență (AEC). Cele două companii de vârf de pe piața conductelor din poliesteri armați cu fibră de sticlă (GRP) și-au unit forțele pentru a forma o societate mixtă, AMIBLU. Un acord încheiat între firma WIG Wietersdorf Holding GmbH din Carinthia și compania Amiantit Company SAAC din Arabia Saudită, deținător al Amiantit Europe a fost încheiat în decembrie 2016, structura de proprietate fiind împărțită 50:50.

Sediul central al acestei societăți mixte este situat în Klagenfurt. Conductele GRP oferă soluții durabile în infrastructură și aplicații industriale, cum ar fi apă potabilă, irigare, ape reziduale, sisteme hidraulice sau instalații industriale. Acestea prezintă multe avantaje importante în comparație cu țevile din materiale convenționale. Mărcile HOBAS și FLOWTITE oferă fiecare avantaje distincte pentru soluțiile privind conductele, iar AMIBLU va asigura continuitatea și creșterea celor două companii aflate în trecut în competiție.

 

Poziționarea mai clară a produselor față de materialele tradiționale va accelera trecerea la soluții de conducte durabile.

 

Nick Crofts, CEO al AMIBLU și Claus Brun, CCO International și fostul MD al companiei HOBAS, sunt de acord că, prin fuziune, aceștia pot sprijini mai bine produsul și investițiile de piață necesare pentru a transforma poziția soluțiilor de conducte GRP. Acest lucru are implicații globale, având în vedere poziționarea clienților și a licențiatorilor HOBAS și tehnologiei FLOWTITE din întreaga lume. ,, Apa este o resursă prețioasă, fundamentală pentru viață. La AMIBLU credem că putem gestiona mai bine această resursă fără a crește procentele de investiție. Putem oferi soluții la pierderea, poluarea, perturbarea și ineficiența sistemelor de conducte în timp ce economisim capital și costuri de exploatare,,, declară Nick Crofts, CEO AMIBLU.

Cota de piață de astăzi a sistemelor de țevi GRP nu reflectă valoarea pe care o oferă. Pe măsură ce așteptările privind durata de viață, costurile reduse de întreținere și eficiența energetică cresc, managementul se așteaptă ca mai mulți clienți să se adreseze solutiilor AMIBLU. În plus față de creșterea economică în comparație cu materialele tradiționale ale conductelor (în special fontă, oțel si beton), există proiecte importante de infrastructură planificate în urmatorii 5 ani în Europa în care solutiile GRP reprezintă cea mai bună valoare.

Cultura ambelor afaceri este caracterizată de inovația continuă și de o grijă permanentă față de serviciile și satisfacția clienților. Prin înlocuirea soluțiilor tradiționale care suferă de coroziune și scurgere cu ultima tehnologie compozită, rețelele pot deveni foarte eficiente, se pot menține curate și pot dura 150 de ani. AMIBLU va schimba așteptărilecu privire la modul în care poate funcționa o rețea durabilă de gestionare a apei.

Claus Brun, CCO International AMIBLU, adaugă: ,, Conducerea tehnologică a AMIBLU cu privire la soluțiile de apă GRP ne oferă o platformă mai puternică pentru o creștere internațională, de exemplu în Asia, America Latină și Africa. Avem ambiții în ceea ce privește o creștere ridicată și așteptăm cu nerăbdare să învingem competiția cu alte soluții tehnice din întreaga lume,,. Societatea mixtă oferă cadrul optim pentru ca AMIBLU să pună această idee în practică.