HOBAS este membru fondator al Industrienetzwerk Neubrandenburg

Consolidarea companiilor industriale în Trollenhagen/Neubrandenburg, Germania

 

Pe de o parte, companiile industriale sunt angajatori populari și o forță motrice pentru economie. Pe de altă parte, se confruntă cu probleme de imagine, cum ar fi murdăria, zgomotul și condițiile grele de trafic. Companiile care nu se află în mediul rural deschis, ci mai degrabă în orașe și împrejurimile acestora sunt afectate în mod deosebit de această luptă, în timp ce companiile din zonele rurale simt o concurență din ce în ce mai mare în ceea ce privește personalul calificat.

În iulie 2017, un grup de companii industriale din orașul Neubrandenburg a înființat o comunitate pentru a aborda aceste probleme. Obiectivele primordiale ale acestei rețele sunt de a consolida percepția pozitivă și acceptarea companiilor industriale stabilite în rândul populației locale și de a atrage atenția potențialilor stagiari și angajați.

Un important angajator local, încă din 1990, cu două locații în Neubrandenburg și Trollenhagen, HOBAS este membru fondator al inițiativei, iar angajamentul regional al companiei va crește și mai mult.

Planurile includ o cooperare activă pentru inițiativele de rețea, cum ar fi Casa Deschisă a Industriei Neubrandenburg, participarea la evenimente urbane și regionale și un site de informare găzduit de către rețeaua industrială care include toate companiile din regiune.