Sistemele de țevi HOBAS pentru aplicații fără săpătură

Jacking fără săpătură:

 

Atunci când conductele trebuie să fie pozate în zone dens populate, habitate naturale protejate sau sub drumuri intens frecventate, metoda de jacking este de multe ori soluţia cea mai puţin perturbatoare. Graţie turnării centrifuge, ţevile gravitaţionale precum şi ţevile sub presiune HOBAS sunt fabricate cu o mare rezistenţă la compresie şi grosimi mari ale pereţilor, necesare pentru a rezista în mod fiabil la forţele de împingere.

 

Datorită suprafeţei lor exterioare netede, aproape neabsorbante, datorită toleranţelor reduse ale diametrului exterior şi greutatii relativ uşoare, sistemele de ţevi jacking HOBAS sunt potrivite pentru tronsoane lungi şi chiar curbate şi, prin urmare, au un avantaj faţă de alte materiale. Peste 900 m, de exemplu, au fost instalați la o curbă cu ţevi HOBAS De 3000 cu o singură cursă în Varşovia, Polonia.

 

În afară de proprietăţi hidraulice excelente, suprafaţa interioară netedă, asemănătoare unei oglinzi, este uşor de curăţat şi dezinfectat, se adaugă metoda de jacking la posibilităţile de instalare pentru sistemele de apă potabilă, în care igiena joacă un rol major.

 

Diametrul exterior mic al ţevilor în raport cu diametrul interior duce la o serie de avantaje. De exemplu, sunt necesare forțe de împingere mai mici pentru ţevi, ceea ce înseamnă echipamente mai mici şi costuri de închiriere mai mici; cheltuielile cu şantierul de construcţie şi pregătirea gropii de împingere pot fi, de asemenea, reduse considerabil. Racordurile şi accesoriile adecvate pentru fiecare aplicaţie asigură un sistem etanş complet.

Beneficii HOBAS

 • aliniament în curbură
 • costuri reduse la utilaje
 • mai puțin material excavat
 • ritm ridicat de instalare
 • distanță mai lungă dintr-o singură împingere
 • mai puține cămine necesare
 • precizie în ghidarea forării
 • reducerea forțelor de împingere
 • hidraulică excelentă
 • mentenanță redusă
 • durată de viață ridicată


Reabilitarea prin relining:

 

Atunci când reparațiile punctuale realizate pe țevi deteriorate nu mai sunt fezabile, autoritățile se confruntă cu obligația de a decide între reabilitarea și înlocuirea țevilor.

Soluția din urmă are dezavantajul de a fi foarte costisitoare și perturbatoare în zonele urbane, unde sunt localizate cele mai mari rețele de canalizare.

 

Reabilitarea prin relining este un proces prin care țeava existentă este reabilitată cu o țeavă nouă cu un diametru mai mic pentru repararea țevii inițiale în așa fel încât serviciile să continue. Fiind ușoare, rezistente la coroziune, ușor de îmbinat grație cuplajelor simple, și suficient de rigide în așa fel încât să reziste forțelor de injecție, sistemele de conducte HOBAS CC-GRP și NC sunt ideale pentru această aplicație. n debit maxim este asigurat mai presus de toate de suprafața interioară netedă (cu un coeficient mic de rugozitate), precum și de structura relativ ușoară a peretelui țevilor HOBAS.

Domeniul de aplicare
Diametru exterior [De] 272 - 3600 mm
Presiune nominală [PN] 1 - 10bar
Rigiditate nominală [SN] 32000 - 1000000 N/m²
Produse suplimentare - Cuplaje rapide
- Țevi amonte / aval pentru stația hidraulică intermediară
- Duză de lubrifiere - de injecție
- Cămin de vizitare pentru puțul de lansare
- Reabilitarea cu țevi standard și profiluri necirculare (NC Line)