Conducte de canalizare HOBAS

Reţelele de conducte de canalizare GRP HOBAS sunt extrem de rezistente la substanţe corozive şi deci ideale pentru retelele municipale. Reţelele GRP de conducte HOBAS sunt larg utilizate pentru sistemul de canalizare, precum şi de drenare a podurilor, drumurilor sau tunelurilor. Un pericol particular în cadrul sistemelor pentru apele reziduale îl reprezintă acidul sulfuric biogen cu o valoare scăzută a pH-ului, care atacă betonul şi oţelul. Datorită rezistenţei mari la coroziune a materialului GRP, reţelele de conducte de canalizare HOBAS rezistă cu uşurinţă atacurilor chimice.

 

Pentru medii deosebit de agresive, de exemplu, în aplicaţii industriale, conductele de canalizare HOBAS GRP sunt echipate cu răşini de înaltă performanţă sau materiale speciale de căptuşire.

Domeniu de aplicare al produselor
Diametrul nominal [DN] 150 - 3600 mm
Presiunea nominală [PN] 1 bar
Rigiditatea nominală [SN] 630 - 1.000.000 N/m²
Produse - Țevi, Cuple, Armături, Accesorii
- Rezervoare de apă reziduală
- Țevi necirculare(NC Line)
- Cămine de vizitare și camere de stocare
- Sisteme de retenție

În cooperare cu Universitatea CVUT Praga, sub îndrumarea Dr. Jaroslav Pollert și în concordanță cu Directiva Cadru în domeniul apei 2000/60/CE, HOBAS a dezvoltat un sistem de separare a apelor uzate deosebit de eficient : camera HOBAS CSO separă în mod eficient solidele în suspensie de apa uzată, direcționându-le către stația de tratare a apei în timp ce apa curățată se varsă în cursul râului.

 

Sistemul are la bază un proiect verificat cu ajutorul unui model mathematic CFD ( Computational Fluid Dynamics - modul de calcul al dinamicii fluidelor) și a unui model fizic. Prin intermediul acestui model de bază  pot fi simulate și optimizate diferite debite și dimensiuni. Modelul a fost verificat în mod repetat prin teste de laborator și proiecte efective. Fiecare cameră HOBAS CSO este proiectată și optimizată individual conform cerințelor specificate în proiect.

 

 Avantaje ale camerei HOBAS CSO:

  • În momentul unei furtuni, sistemul este durabil și rezistent la creșterea debitului
  • Întreținere minimă, sistem de autocurățare
  • Separare optimă a solidelor în suspensie (designul îmbunătățește efectele de scugere secundară)
  • Funcție adițională de stocare
  • Sistem modular
  • Instalare rapidă
  • Spațiul și excavarea este redusă la minim în momentul instalării
  • Rezistență la sarcini mari de trafic cu acoperire minimă